Seckou & Droge Piet

Datum: 27 augustus 2022
Tijd: 14.15u
Locatie: De Luifel
MUZIEK | PERFORMANCE | RAP | SLAM POETRY

Monsanto vs Organische boer

Het collectief Klimaatdichters maakte een zestal performances waarbij een dichter en een kunstenaar uit een andere discipline samenwerken om een aspect van het klimaatdebat te vertolken/te verbeelden. Monsanto vs Organische boer is er een van en beleeft tijdens Het Park Vertelt zijn Nederlandse première.

Een scherpe en humoristische battle over een thema dat ons allemaal aangaat: onze voeding. Twee acteurs/rappers/slammers voeren een poëtische discussie over de genetische manipulatie  van voedsel. Monsanto (nu deel van Bayer) is een  omstreden multinational die een fortuin heeft gemaakt met de productie van pesticiden, zaden en  genetisch gemanipuleerde organismen. Hoewel ze in  verschillende rechtszaken verwikkeld zijn, blijft het bedrijf een wereldwijde marktleider als het gaat over landbouwproducten. Veel boeren en milieuactivisten klagen daarentegen over de oneerlijke concurrentie,  kankerverwekkende stoffen en de gevaarlijke gevolgen  van monocultuur. Wie heeft gelijk?


Antwerps stadsdichter Seckou begon met rappen toen hij dertien was. Toen hij de Amerikaanse dichters Black Ice en Saul Williams ontdekte, besliste hij dat hij ook gehoord wilde worden. Hij won enkele awards  en maakte theater/slamvoorstellingen zoals WORD WA(A)r.
Droge Piet (Pieter Cools)
is rapper, socioloog en mede-oprichter van WORD WA(a)R. Hiermee maakt hij theatrale woord battles tussen historische en hilarische figuren of domweg leuke thema's als De Vegan vs. Vleesindustrie, Hitler vs. Jezus of België vs. Nederland.

Daarnaast is hij actief in het poetry-slamgezelschap Eigen Wolk Eerst. Met  Nederlandstalige rap en poëzie is hij te horen op het album Vakmansklap.