Partners 2024

Voor festival TaalMentaal werkt Het Park Vertelt nauw samen met verschillende organisaties in de gemeente Renkum.

  1. Theaterwerkplaats Kazou, Oosterbeek

Theaterwerkplaats Kazou is een leer- en werkplaats voor mensen met autisme van alle leeftijden die affiniteit hebben met theater. Kazou biedt dagbesteding in een theateromgeving. Jaarlijks wordt een aantal voorstellingen gespeeld, zowel in het eigen theater aan de Ireneweg in Oosterbeek als op verschillende locaties. Tijdens het festival is Kazou present met de theateract ‘Verslagen’ en verzorgt ze de entr’acts tijdens het avondprogramma.
www.theaterwerkplaatskazou.nl

  1. Pro Persona, psychiatrisch ziekenhuis Wolfheze

Pro Persona is een grote instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Gelderland. Ze biedt zowel basiszorg en preventie als specialistische behandelingen aan. Het psychiatrisch ziekenhuis in Wolfheze bestaat al meer dan honderd jaar en bevindt zich op een groot parkachtig terrein waar zich o.a. een mooi openluchttheater, bevindt. Bewoners worden uitgedaagd mee te doen aan de dichtwedstrijd en mee te doen aan het festival.
www.propersona.nl

  1. Leo Kannerhuis, Oosterbeek

Het Dr. Leo Kannerhuis is een behandel- en kenniscentrum voor autisme met locaties in de omgeving van  Arnhem, Nijmegen en Amsterdam. In Oosterbeek richt de organisatie zich op jongeren tot en met 23 jaar. Het behandelcentrum Jongeren Oosterbeek heeft een polikliniek, deeltijdbehandelingen en een kliniek. Deelnemers worden aangemoedigd deel te nemen aan de dichtwedstrijd en zullen een rol spelen in de aankleding van het festivalterrein.

www.youz.nl/leo-kannerhuis

  1. J.P. Heijestichting / Pluryn, Oosterbeek

De J.P. Heijestichting is een orthopedagogisch behandelcentrum voor jongeren met een licht verstandelijke beperking of normale begaafdheid en complexe problemen in de leeftijd van 6 t/m 23 jaar. Een deel van deze jongeren woont op het terrein aan de Utrechtseweg, een deel woont in gezinshuizen of thuis. De verschillende werkervaringsprojecten zoals kledingverkoop en catering zullen een bijdrage leveren aan het festival.

www.pluryn.nl

  1. Oase, Ontmoetingspunt in Oosterbeek

Oase Oosterbeek is een plek waar mensen op verhaal kunnen komen. Het is ontstaan vanuit het pastoraal werk om tegemoet te komen aan de behoefte van mensen anderen te ontmoeten en als tegenwicht tegen vereenzaming. Oase biedt laagdrempelige activiteiten en nodigt zijn gasten uit om daaraan bij te dragen in de rol van vrijwilliger. Gesprekken over zingeving zijn mogelijk voor wie daaraan behoefte heeft. Oase is te vinden in De Klipper waar ook de bibliotheek is gevestigd. Oase biedt tijdens het festival een aantal rust- en ontmoetingspunten.

www.oaseoosterbeek.nl

  1. Bibliotheek Renkum

Heeft vestigingen in drie van de vijf dorpen van Renkum en is een vaste partner van Het Park Vertelt bij het organiseren van het festival en de promotie daaromheen. In 2024 zal de uitvoering van het kinderprogramma geheel in hun handen liggen.

www.bibliotheekveluwezoom.nl

  1. Stichting Scarabee

Scarabee is een stichting van en voor Renkumse kunstenaars. De stichting wil een podium bieden aan kunstenaars van verschillende kunstdisciplines en publiek in contact te brengen met kunst en kunstenaars. Vorig festival zorgden ze voor een grote toegangspoort Le climate cést moi gemaakt door kunstenaarscollectief vGtO uit Arnhem.

www.scarabee-art.nl