Partners 2022

Klimaatdichters.

De Vlaams-Nederlandse beweging bestaat uit een groep van ruim 160 dichters.  Zij schreven een klimaatmanifest waarin ze stellen: ‘we zijn lyrisch over de natuur en ziedend over de destructie’.
Hun motto is ‘wij schrijven de aarde niet af!’

Klimaatdichters die meewerken aan het festival 2021: Moya De Feyter (founding mother), Saskia van Leendert, Guus Diepenmaat, Paul Demets, Willemijn Kranendonk, Thomas Möhlman, Willemijn van den Geest en Laurens van Hoevenaeren

klimaatdichters programma


Poets for the Planet / Future en schrijversresidentie

Wereldwijd verheffen dichters hun stem vóór een klimaatvriendelijker wereld en tegen de destructie van de natuur. In een doorlopende estafette laten zij van zich horen tijdens het festival samen met de Klimaatdichters.
Optredende dichters tijdens het festival: Debra Watson (UK, Poets for the Planet), Samuel Kramer (D, Poetry for Future)

Moya De Feyter, Debra Watson en Samuel Kramer strijken twee weken voorafgaand aan het festival in Oosterbeek neer voor een schrijversresidentie. Resultaten hoor je op het podium Poets for the Earth.


Stichting Scarabee

Scarabee zet zich in regionale kunstenaars en publiek bij elkaar te brengen. Speciaal voor Het Park Vertelt nodigden zij twee kunstenaars uit een speciale ‘klimaat entree’ te bedenken. Dat is gedaan door Terry van Gurp en Renée Oudenhoven, zij werken samen onder de naam ‘vGtO’
(zie http://www.jemoetermaaropkomen.nl/)

Het is een witte poort geworden met de tekst ‘Le Climat: c’est MOI’. De tekst is vrij naar de Zonnekoning en maakt iedereen medeplichtig. Verder zul je op het terrein ‘afvalvlaggen’ van hetzelfde duo tegenkomen.


CameraClubOosterbeek (CCO)

Een aantal fotografen uit de Camera Club Oosterbeek houdt zich bezig met zowel landschap en natuur als met de aantasting daarvan door verkeer, wonen en werken. In de periode tot eind augustus maken zij een beeld-verslag van natuur, landschap en de aantasting op grote en kleine schaal in onze directe omgeving. Tijdens het festival wordt een selectie van beelden getoond die een aanvulling verbeelden op de presentaties van de klimaatdichters.

CameraClubOosterbeek (CCO)