Home 2020

Zaterdag 28 augustus 2021:  Festival Het Park Vertelt

Goed nieuws: zaterdag 28 augustus is de 16e editie van festival Het Park Vertelt. Vorig jaar kon het evenement niet doorgaan, nu staat alles in de startblokken voor een zinderend festival. Het programma staat in het teken van het klimaat en is uitgebreider dan ooit. Save the date, dit wil je niet missen!

Onder Programma 2021 vindt u het voorlopige programma van aanstaande 28 augustus.

Lyrisch en ziedend

Kom genieten van dit feest van taal in vele vormen: poëzie, muziek, spoken word, theater en – dit jaar voor het eerst – cabaret. Met een programma in het teken van de klimaatcrisis, gemaakt i.s.m. de Vlaams-Nederlandse klimaatdichters. De dichters laten zich inspireren door het landschap, maar ook door klemmende vragen over de toekomst ervan. Ze zijn lyrisch over de natuur, maar ziedend over het dreigende verval ervan.

Programma voor jong en oud, vanaf 14.00 uur

Podium De Luifel 
Moya De Feyter, de founding mother van de klimaatdichters, opent het festival. Daarna drie bijzondere duoperformances. Hier gaan poëzie samen met rap, theater en punkrock. Dat wordt spektakel! Deze minivoorstellingen worden afgewisseld met poëtische pop en voordracht. Cabaretier Vincent Bijlo – zwarte humor met een glimlach – sluit af.


Foto: Gilles Frenken

Podium ‘Poets for the Earth’
Hier laten nieuwe en bekende namen uit binnen- en buitenland hun stem horen voor een klimaatvriendelijker wereld. Hun estafette wordt alleen onderbroken door de livecast ‘De geheimen van de natuur’  waarin een wetenschapper en een dichter in gesprek gaan.

Podium De School
’s Middags is het hier genieten voor de kinderen. Naast twee voorstellingen zijn er verschillende leuke workshops en circusactiviteiten!
Aan het begin van de avond neemt schrijverscollectief Wildgewelf het over. Maak de live opname van ‘Poëzie en Pils’ mee en kijk wat er gebeurt in Wildgewelf in het wild, oftewel zes eigenzinnige schrijvers en een violiste!

Swingende festivalavond met Nico, Rinus & The Wizards

’s Avonds zien we uit naar het optreden van de drie residentiedichters en gaan we los met Nico Dijkshoorn. Nico, Rinus & The Wizards is de gelegenheidsformatie van Nico Dijkshoorn en gitarist Rinus Gerritsen (Golden Earring). Een fijne mix van literair werk en blues, funk en rockmuziek.
Rond 21.00 uur – afsluiting van dit ‘Lyrisch en ziedend’ festival door klimaatdichter Moya De Feyter en Arnhems stadsdichter Jesse Laport.

Workshops en Gelderse dichters 

Naast het programma op de podia vind je op verschillende plekken in het park workshops zoals Do It Yourself publiceren en Kringloopkunst. Ook kom je vast nog een flink aantal Gelderse dichters tegen. Daarnaast zijn er stands met informatie en duurzame producten. Uiteraard is er lekker en duurzaam eten & drinken.

Duurzaam festival

HetParkVertelt zet zich in om haar footprint zo klein mogelijk te houden. Dat betekent dat er geen flyers en programmaboekjes worden gedrukt. Het actuele programma staat online en wordt uitsluitend via posters en sociale media gecommuniceerd. De festivalorganisatie vraagt daarom iedereen deze informatie actief te delen! Leuk als je helpt!

Festival Het Park Vertelt
28 augustus 14.00 – 21.00 uur

entree gratis

Het festival is mogelijk gemaakt door:

Steun ons met een (kleine) gift (ANBI)