TED VAN LIESHOUT

Ted van Lieshout (Amsterdam) is een zeer veelzijdige auteur: hij schrijft voor kleuters, maar ook voor volwassenen en alles ertussenin. Hij bezoekt alle klassen van welke soort onderwijs dan ook voor lezingen en workshops, en is te boeken voor literaire optredens voor volwassenen. Zelfs een avondvullend solo-optreden behoort tot de mogelijkheden. Vrijwel altijd tekent hij erbij.

Ted is dichter, schrijver, scenarist, beeldend kunstenaar en grafisch vormgever. In 2009 ontving hij de staatsprijs voor jeugdliteratuur, de Theo Thijssen-prijs, die eens in de drie jaar wordt uitgereikt. Daarnaast kreeg hij onder meer de Gouden Griffel, talloze Zilveren Grffels, de Duitse Jeugdliteratuurprijs en de Nienke van Hichtum-prijs.

Ted is de laatste jaren vooral bekend van zijn prentenboekenserie over de kleuter Boer Boris, een razend populaire reeks die hij samen met Philip Hopman maakt. Philip en Ted treden vaak samen op, maar verzorgen ook in hun eentje optredens over Boer Boris.

In 2012 verscheen Van Lieshouts eerste roman voor volwassenen, Mijn meneer, die veel stof deed opwaaien. In 2017 volgde voor volwassenen het veelgeprezen Schuldig kind.

Gedurende meer dan twintig jaar schreef Ted voor de televisieprogramma’s Sesamstraat en Het Klokhuis; tegenwoordig geeft h