Dichtwedstrijd Binnenwereld

DOE MEE AAN DICHTWEDSTRIJD BINNENWERELD

Festival Het Park Vertelt staat op 31 augustus in het teken van  MenTaal om mentale kwetsbaarheid uit de schaduw te halen en in het licht te zetten. Daarom organiseert Het Park Vertelt in aanloop naar het festival een dichtwedstrijd met als thema Binnenwereld.

De opdracht
Wat ervaar jij als je je ogen sluit en in je hoofd kijkt? Wat zie je, wat hoor je, wat voel je? Ga je op avontuur in je binnenste of word je juist heel stil en rustig? Of heerst er drukte en chaos in je hoofd? Wij zijn benieuwd hoe jouw binnenwereld eruit ziet en hoe jij of anderen die wereld beleeft.
Geef woorden aan jouw unieke wereld en schrijf een gedicht, rap of songtekst van maximaal 20 regels in het Nederlands over jouw binnenwereld.

Deelname
Iedereen die woonachtig is in Nederland of België kan meedoen.

Inzending
Vanaf 30 maart 17.00u tot en met 30 april 2024 kon je je gedicht inzenden.

Je mag maximaal 1 bijdrage insturen.

Jury
De jury bestaat uit: Anke van Oostveen (dichter, redactielid Proefdruk Schrijversvakschool Amsterdam, trouwambtenaar, initiatiefnemer Woordenspoor), Peter van der Graaf (dichter, docent creatief schrijven, directeur Dactylus, communicatieadviseur gemeente Renkum) en Yke Schotanus (poëziedocent, dichter, onderzoeker en docent Nederlands). De jury beoordeelt alle inzendingen op basis van anonimiteit. Ze kijken vooral naar zeggingskracht en originaliteit.

Prijzen
Er zijn drie prijzen voor de mooiste gedichten. Deze worden uitgereikt tijdens festival Het Park Vertelt, op 31 augustus 2024 in Oosterbeek.

1e prijs:             Een half jaar lang wordt jouw gedicht opgenomen in Woordenspoor, een poëzieroute door de gemeente Renkum. Van jouw gedicht wordt een exclusieve poster gemaakt door een kunstenaar die komt te hangen bij organisaties in de gemeente Renkum die zich bezighouden met mentale gezondheid. Natuurlijk krijg jij ook een mooi ingelijst exemplaar.

2e en 3e prijs:    Van jouw gedicht wordt een exclusieve poster gemaakt door een kunstenaar die komt te hangen bij organisaties in de gemeente Renkum die zich bezighouden met mentale gezondheid. Natuurlijk krijg jij ook een mooi ingelijst exemplaar.

Voordragen
Het Park Vertelt nodigt in overleg met de jury deelnemers aan deze dichtwedstrijd uit om te komen voordragen. We doen dat op een klein podium in een veilige sfeer. Kun je er 31 augustus niet bij zijn of heb je liever dat iemand anders jouw tekst voorleest, dan is er de optie om je gedicht te laten voordragen.
Word je niet uitgenodigd en wil je toch graag voordragen? Zaterdagmiddag 31 augustus is er op een aantal momenten een open podium waar dat kan (check t.z.t. onze website).

Wedstrijdreglement

 • Max. 1 inzending per persoon.
 • Inzending is mogelijk vanaf 30 maart 17.00u tot en met 30 april 2024 via https://hetparkvertelt.nl/wedstrijdformulier/
 • Tekst dient in het Nederlands te worden aangeleverd.
 • Kort verhaal, column, mini-essay, dialoog, toneeltekst of een andere vorm die geen gedicht, rap of songtekst is, zijn uitgesloten. De jury beoordeelt uitsluitend gedichten, rap- of songteksten.
 • Het ingezonden werk mag niet eerder gepubliceerd zijn (online en in print).
 • Het ingezonden werk mag geen vertaling zijn van het werk van anderen.
 • De maximale lengte van de tekst is 20 regels. Dat is exclusief titel en witregels.
 • De tekst dient aangeleverd te worden in lettertype Times New Roman grootte 11.
 • Alleen volledig ingevulde formulieren worden geaccepteerd.
 • De jury beoordeelt alle inzendingen anoniem.
 • Het auteursrecht blijft bij de individuele auteur.
 • Correspondentie over het verloop en de uitslag van de dichtwedstrijd is niet mogelijk. Winnaars krijgen halverwege juli bericht.
 • De prijsuitreiking vindt plaats op 31 augustus tijdens festival Het Park Vertelt.
 • Wil je voordragen op festival Het Park vertelt? Geef dat aan op het formulier. De organisatie van Het Park Vertelt nodigt in overleg met de jury deelnemers aan deze dichtwedstrijd uit om te kunnen voordragen op het festival op 31 augustus. Word je niet uitgenodigd en wil je toch graag voordragen? Zaterdagmiddag 31 augustus is er op een aantal momenten een open podium waar dat kan.

Deze dichtwedstrijd is mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, VSB Fonds, het Nederlands Letterenfonds en de gemeente Renkum.