Park Binnen programma 16 januari

This content has been archived. It may no longer be relevant

Dinsdag 16 januari, 20.00 uur
Dichterscafé ‘Het Park Binnen’
Kreek – Weverstraat 24 Oosterbeek

Poëziecafé 16 januari 2018
Aanvang 20.00 uur

STADSDICHTERS UIT DE REGIO

Dit poëziecafé is lichtelijk sentimenteel van aard. Wij hebben een viertal leden van de voormalige redactie en oud medewerkers van het tijdschrift Poeziëpuntgl uitgenodigd. Reden om dit tijdschrift en deze medewerkers even in het zonnetje te zetten is gelegen in het feit dat Poëziepuntgl in december j.l. opgeheven is, niet vanwege een opdrogende stroom aan gedichten maar vanwege een krimpend aantal abonnees. Mooi een aantal vaste medewerkers van hoog niveau nog even in het echt te mogen ontmoeten!


Jan Vijn
uit Doesburg is tevens de stadsdichter van Doesburg sinds 2014. In zijn dichtbundel “Wat er nog toe doet” verkent hij ervaringen en emoties die hij ervaart buiten in de natuur. Hij was redacteur van Poëziepuntgl.


Anna Wiersma
was stadsdichter van Zutphen van 2015-2017, studeerde cultuurwetenschappen aan de open universiteit en kijkt in haar gedichten beschouwend en
een beetje op afstand naar de werkelijkheid om ons heen en reageert daar vanuit haar zintuigen op. Ze schrijft ”haar poëzie niet voor de bureaula”, is een geharnaste uitspraak van haar.

Louise Broekhuysen uit Zutphen heeft een theaterachtergrond, was redactielid van Poëziepuntgl en was op nationaal niveau betrokken bij de poëzie die bij de herdenking van de 2e wereldoorlog voorgedragen werd op 4 mei te Amsterdam. Haar gedicht Namen is opgenomen in de bundel Verleden tijd van vrede. In haar gedichten reageert zij op gebeurtenissen om haar heen en spelen de thema’s afscheid en sterven een hoofdrol.

Niek Hietbrink uit Zutphen is docent aan de School voor Journalistiek in Zwolle en was van 2012 tot 2014 Windesheim-dichter. Hij is lid van het Zutphense dichterscollectief Kopwit.

De muziek is in handen van de professionele pianiste Mariette Hehakaya, die ook samen met Hietbrink optreedt.

Kortom, een boeiende avond!

 

Entree 3 Euro

Aanvang 20.00 uur. Einde ongeveer 22.15 uur.
Tot 20.00 uur kunnen kandidaten zich melden voor het open podium.

Volgend Poëziecafé: 20 februari 2018

Jeroen Hendriksen, 026-4432471 of 06-20399366 Mail: j.hendriksen132@upcmail.nl