Beeldend Danstheater Telder, Between Words

Datum: 31 augustus 2024
Tijd: 18:00 – 18:40 uur
Locatie: Binnenwereld
'

In een experimentele voorstelling gaat Telder, samen met het publiek, op zoek naar woorden die door toeval tot ons komen. Met deze woorden wordt een korte tekst gemaakt, waarna de makers vanuit verschillende disciplines; dans, muziek en beeld, een performance maken. Doordat het publiek de woorden kiest is elke voorstelling anders. 

Over Telder: Beeldend Dans Theater Telder werd in 1996 opgericht door beeldend kunstenaar Pieter van de Pol en choreografe Paula Walta en bestaat uit een groep mensen die zich professioneel bezig houdt met beeldende kunst, dans, theater en muziek. De artistieke leiding is in handen van choreografe Paula Walta.

Telder maakt haar voorstellingen bij voorkeur op bijzondere en ongebruikelijke locaties, waar de bezoeker niet zo snel met dans of kunst in aanraking komt.

Theaterwerkplaats Kazou, ‘Verslagen’

Datum: 31 augustus 2024
Tijd: 15:00 – 16:00, incl. nabespreking
Locatie: Binnenwereld
'

Een aangrijpende theateract van en over Merle, gevolgd door een nagesprek. Wat gebeurt er als er verslagen over jou en je gedrag worden geschreven? Laat Merle zich verslaan of blijft ze overeind?

Deze semi biografische solovoorstelling is gemaakt en wordt gespeeld door Merle die al vroeg in haar jeugd geconfronteerd wordt met het vooroordeel van het anders zijn. Hoe voelt het om jarenlang geobserveerd en getest te worden door allerlei personen en instanties? Hoe voelen die conclusies en diagnoses die je daardoor krijgt en die steeds meer een eigen leven gaan leiden? Hoe voelt het om in de stapels dossiers die over je geschreven zijn te moeten lezen dat je beperkt belastbaar bent, snel overprikkeld, traag en dat je faal- en spreekangst hebt? In ‘Verslagen’ neemt Merle je mee in een wereld vol beperkingen. De vraag is alleen, zijn dat wel (haar) beperkingen?

Na afloop is er een korte nabespreking over hoe taal kan belemmeren en bevrijden.

Prijsuitreiking dichtwedstrijd

Datum: 29 juni 2024
Tijd: 17:00 uur
Locatie: Binnenwereld
'

Meedoen is belangrijker dan winnen. Toch willen we drie van de 116 ingezonden gedichten extra aandacht geven. De jury vertelt waarom en reikt de prijzen uit aan …
Ester Naomi Perquin draagt een gedicht op aan alle mensen die hun binnenwereld in woorden proberen te vangen.

Over de jury: de jury van dichtwedstrijd Binnenwereld bestaat uit Anke van Oostveen (trouwambtenaar, redactielid Proefdruk, initiatiefnemer Woordenspoor, dichter), Peter van der Graaf (communicatie Renkum, directeur opleidingsinstituut Dactylus) en Yke Schotanus (poëziedocent, dichter).

De jury heeft alle inzendingen beoordeeld op basis van anonimiteit. Ze hebben vooral gekeken naar zeggingskracht en originaliteit. De jury heeft drie prijswinnaars geselecteerd en 20 gedichten die worden opgenomen in de festivalbundel ‘Binnenwereld’.

Dichterspodium

Datum: 31 augustus 2024
Tijd: 14:00 - 15:00 en 16:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenwereld
'

Dichters van de Binnenwereld wedstrijd dragen hier voor. Tussendoor is er ruimte voor open podium. Dus, heb je een gedicht geschreven dat iets zegt over jouw binnenwereld? Meld je bij het Binnenwereldpodium en we kijken of er een plekje vrij is voor je.

Wil Schmal

Datum: 31 augustus 2024
Tijd: 14:00 - 17:30 uur
Locatie: Binnenwereld
'

Begeleidt de optredende dichters op gitaar. Stal vorig festival de show met Diana Ozon. Ze speelde in de legendarische punk rock-steady formatie ‘Jammah Tammah’, en speelt en brengt haar eigen werk uit. Stond op de Parade, Lowlands, Paradiso en vele andere podia. Componeert, en is een expert in het maken van muziek met bijzondere doelgroepen.