Wildgewelf in het Wild, org

This content has been archived. It may no longer be relevant
Datum: 18 juli 2022

Wat krijg je wanneer je zes getalenteerde schrijvers bij elkaar zet op één podium tussen de bomen? Juist, Wildgewelf in het Wild. Laat je tijdens dit optreden meenemen door de verschillende stemmen, stijlen en ideeën van dit eigenzinnige schrijverscollectief. Onder begeleiding van violiste Tessa Zoutendijk belooft dit grote optreden een meer dan bijzondere ervaring te worden.


Wildgewelf is een collectief dat bestaat uit zes jonge makers. Ze hebben elkaar ontmoet tijdens de opleiding Creative Writing van ArtEZ Arnhem, waar ze al snel merkten dat ze als collectief het meeste uit zichzelf konden halen. Hoewel ze een focus op schrijven delen, is er onderling onderscheid in specialisaties zoals bijvoorbeeld fotografie, illustratie of audio- en videokunst. Tijdens HetParkVertelt zullen zij o.a. workshops geven, live optredens doen en wordt het publiek verrast met poëtische cadeautjes. Mis dat niet!


Tim Bongaerts (1998) houdt een rijmwoordenboek bij waar hij uiteindelijk alle woorden uit de Nederlandse taal in op wil nemen. Hij studeerde in 2020 af aan de opleiding Creative Writing met de dichtbundel Het staat al aan over geluid, stilte en tinnitus. Hij maakt deel uit van het literaire duo Poëzie & Pils op YouTube waar hij hedendaagse, Nederlandstalige poëzie bespreekt. Hij trad onder andere op in Perdu en was te zien op het Wintertuinfestival.


Frederike Luijten (1998) is een schrijver die projectgericht werkt en graag interdisciplinaire samenwerkingen aangaat. In 2020 studeerde ze af aan Creative Writing ArtEZ met kind zonder uitknop, een experimentele en ritmische bundel over ADHD. Ze is werkzaam als programmamaker, binnen de studieleiding van Creative Writing en als oprichter van de literaire Seizoenszine. Daarnaast doet ze onderzoek naar fancultuur en schrijft ze verhalen over huizen en bergen.


Tessa van Rooijen (1998) vertelt verhalen in tekst, audio en beeld. Ze studeerde af aan Creative Writing ArtEZ met Prooidier, een verzameling van tekst en collages over vervreemding, feminisme, queer-zijn en de natuur. Met Prooidier won zij de Nieuwe Types afstudeerprijs. Haar werk verscheen op onder andere DIG, De Optimist en Hard//hoofd. In 2021 opende ze het Nieuwe Types festival. Daarnaast is ze (eind)redacteur bij Hard//Hoofd, de Seizoenszine en Stoorzender Podcast. Op dit moment is ze bezig met werk over wat het betekent om mentaal ziek te zijn en vervreemding van onszelf en de wereld om ons heen te ervaren.


Lars Meijer (1994) schrijft en leest. Hij rondde Creative Writing aan ArtEZ af met Alleen mijn vrienden zijn bang, een onderzoek naar de taal rondom seksualiteit, geweld en verlangen. Hij publiceerde o.a. gedichten en essays op De Optimist, DIG, See All This en in De Groene Amsterdammer. Op YouTube is hij actief als co-host van het literaire kanaal Poëzie & Pils.


 

Odette van Heesbeen (1998) schrijft om zich af te zetten tegen het antropocentrische denkkader. Ze studeerde af aan Creative Writing ArtEZ met Als ik dier was was ik mens, een korte verhalenbundel met absurdistische tekst en illustraties. Naast schrijven verdiept ze zich in hedendaagse ethiek, maakt ze kleine portretten van vogels en droomt ze ervan ooit vastgehouden te worden door een octopus.


Lotte Bijl (1997) is schrijver, redacteur en podcastmaker. Eerder was ze te horen in Perdu en publiceerde ze op Notulen van het Onzichtbare. Ook is ze editor van YouTube-kanaal Poëzie & Pils en audioproducent voor Radio Hijman. In 2020 studeerde ze af aan Creative Writing ArtEZ met een experimentele novelle over robotica, getiteld HELIX. Haar ideale vakantiebestemming is Midden-aarde.


Tessa Zoutendijk (1977) wist als jong kind al mensen te raken met haar vioolspel. Sindsdien heeft zij twee studies afgerond op het conservatorium ArtEZ. Muziektherapie (2001) en Viool Jazz & Pop. Zij werd gegrepen door de directe verbinding tussen klank en emotie die overal weer opduikt; zowel op het podium als in haar werk als muziektherapeut, muziekdocent en workshopleider.

Folk en wereldmuziek liggen Tessa het meest na aan het hart. Zij combineert dat graag met improvisatie en het gebruik van electronica en effecten.
Tessa Zoutendijk speelde in talloze groepen in het binnen- en buitenland. Komend jaar speelt ze mee in de tour “So Long Cohen” met cabaretier Ernest Beuving.