RESIDENTIEDICHTERS

28aug2021

Tijd: 14.30u - 17.30u / 19.00u

Locatie: Podium Poets for the Earth / De Luifel

PERFORMANCE | POËZIE

Aan het festival is ditmaal een schrijversresidentie gekoppeld.

Drie schrijvers strijken 14 augustus neer in Oosterbeek om nieuw werk te maken. Ze laten zich inspireren door het landschap, maar ook door klemmende vragen als ‘blijft dit behouden?’ en ‘voor wie ?
We verwelkomen Moya De Feyter (BE), Samuel Kramer (DE) en Debra Watson (UK). Zij zullen deze residentie benutten om de banden te versterken.

In de middag zijn de schrijvers te zien op podium Poets for the Earth en in de avond zie je ze in actie om 19.00u onder De Luifel.


Moya De Feyter (1993) debuteerde in 2018 met de bundel Tot iemand eindelijk. In 2019 verscheen haar prozagedicht Massastrandingen, een caleidoscopisch prozagedicht over het klimaat, zeezoogdieren, sinaasappelbomen, stormen en de liefde. Het zijn overrompelende en persoonlijke gedichten, die live nog indringender zijn. In 2020 startte Moya geïnspireerd door Poets For The Planet, de Vlaams-Nederlandse klimaatdichtersbeweging.
moyadefeyter.be


Debra Watson is een Engelstalig dichter en performer. Ze is een van de trekkers van Poets for the Planet. Ze gelooft in participatie en is daarom voor allerlei platforms actief.

Ze gebruikt participatie vaak als inzet- en  onderdeel van haar performance. Debra maakt een theatershow van haar optreden.  Ze is oprichter van The Crimsom Word, een poëziecollectief voor shows en evenementen, en treedt regelmatig op in The Poetry Brothel (Het Poëziebordeel) in Londen.

debrawatsoncreative.com


Samuel Kramer (1996) is een Duitstalige dichter, poetryslammer en activist. Hij won vele prijzen voor zijn performances en treedt op in binnen- en buitenland. Samuel is een van de trekkers van Poetry for the Future, de beweging van klimaatdichters in Duitsland.

Samuel is een van de deelnemers van de schrijversresidentie van klimaatdichters, twee weken voorafgaand aan het festival.

samuelkramer.de
Der Baum (youtube)