RESIDENTIEDICHTERS

This content has been archived. It may no longer be relevant
Datum: 28 augustus 2021
Tijd: 14.30u - 17.30u / 19.00u
Locatie: Podium Poets for the Earth / De Luifel
PERFORMANCE | POËZIE

Drie schrijvers strijken 14 augustus neer in Oosterbeek om nieuw werk te maken. Ze laten zich inspireren door het landschap, maar ook door klemmende vragen als ‘blijft dit behouden?’ en ‘voor wie ?
We verwelkomen Moya De Feyter (BE), Annelie David (NL), Samuel Kramer (DE) en Debra Watson (UK). De laatste participeert online vanuit Engeland.
De residentie zal ook worden benut om de banden tussen de organisaties van klimaatdichters te versterken.

Gedurende de residentieperiode zal een aantal leden van de Camera Club Oosterbeek (CCO) het landschap in beeld brengen en in gesprek met de dichters komen tot beelden die aansluiten bij de woorden van de dichters.
In samenspraak wordt gezocht naar een passende vorm van presentatie.


fotograaf Sabastian Seveniers

Moya De Feyter (1993) debuteerde in 2018 met de bundel Tot iemand eindelijk. In 2019 verscheen haar prozagedicht Massastrandingen, een caleidoscopisch prozagedicht over het klimaat, zeezoogdieren, sinaasappelbomen, stormen en de liefde. Het zijn overrompelende en persoonlijke gedichten, die live nog indringender zijn. In 2020 startte Moya geïnspireerd door Poets For The Planet, de Vlaams-Nederlandse klimaatdichtersbeweging.
moyadefeyter.be


fotograaf Immo Horn

Debra Watson is een Engelstalig dichter en performer. Ze is een van de trekkers van Poets for the Planet. Ze gelooft in participatie en is daarom voor allerlei platforms actief.

Ze gebruikt participatie vaak als inzet- en  onderdeel van haar performance. Debra maakt een theatershow van haar optreden.  Ze is oprichter van The Crimsom Word, een poëziecollectief voor shows en evenementen, en treedt regelmatig op in The Poetry Brothel (Het Poëziebordeel) in Londen.

debrawatsoncreative.com


fotograaf Anton Sahler

Samuel Kramer (1996) is een Duitstalige dichter, poetryslammer en activist. Hij won vele prijzen voor zijn performances en treedt op in binnen- en buitenland. Samuel is een van de trekkers van Poetry for the Future, de beweging van klimaatdichters in Duitsland.

Samuel is een van de deelnemers van de schrijversresidentie van klimaatdichters, twee weken voorafgaand aan het festival.

samuelkramer.de
Der Baum (youtube)


Tekenaar: Guido van Driel

Annelie David (1959, Keulen) is danseres, choreografe en dichteres. Sinds 1982 woont ze in Amsterdam. Sinds 2003 richt zij zich op het schrijven en performen van Nederlandstalige poëzie, haar tweede taal.

Haar meest recente bundel Schokbos is genomineerd voor de Grote Poëzieprijs 2021. Haar poëzie gaat over de onlosmakelijke verbinding tussen het leven en de vergankelijkheid. Haar gedichten hebben vaak een duidelijke relatie met een locatie, het ‘schokbos’ is een terrein met ruïnes van het oude staatsbedrijf Artillerie Inrichtingen. Tussen de ruines ontstaat een nieuw bos en een paradijs voor vogels. In de bundel gaan tekst en het zwart-witte beeld van het bos een symbiotische relatie aan.

Annelie neemt van 22 t/m 28 augustus deel aan de residentie. Zij neemt deels de plaats in van Debra Watson die vanwege visumproblemen online participeert.

fotograaf Georges Dewarier

Annelie David