Radna Fabias

Datum: 31 augustus 2024
Tijd: Vanaf 19:00 uur
Locatie: De Luifel
.

Toonaangevend dichter die met haar bundel Habitat alle prijzen won die er maar te winnen waren. Vanavond sluiten haar voordrachten aan op de thema’s van de bundel van Erik Jan Harmens:  eenzaamheid, woede en zelfbewustzijn. 

Over Radna Fabias: Radna Fabias (1983) is geboren en getogen op Curaçao. Ze studeerde af op de HKU in Utrecht en maakte haar debuut als dichter met de bundel Habitus, waar ze de C. Buddingh’ prijs, de Awater Poëzie prijs, de Herman de Coninck prijs en de Grote Poëzieprijs mee won. Ze werd door de Volkskrant uitgeroepen tot het literair talent van 2019.

Fabias’ stijl kenmerkt zich door een grote afwisseling, zowel inhoudelijk als stilistisch. De Groene Amsterdammer schreef hierover: “Fabias durft alle hoeken en gaten van de poëzie als kunstvorm te benutten, de gedichten zijn dan weer kort en lyrisch, dan weer verhalend en lang, nu eens helder en toegankelijk en dan weer hermetisch en experimenteel.” Habitus is in het Engels, Frans, Spaans, Arabisch en Duits vertaald. Fabias vertaalt zelf poëzie van Nobelprijswinnaar Louise Glück en Warsan Shire.