Poëzie & Pils

This content has been archived. It may no longer be relevant
Datum: 27 augustus 2022
Tijd: 17.30u
Locatie: De School
PERFORMANCE

LIVE – WILDGEWELF

Altijd al meer willen weten over poëzie, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Laat dat maar over aan de mannen van Poëzie & Pils, die op een luchtige en toegankelijk manier het stoffige imago van poëzie te lijf gaat. Ontstaan uit een tekort aan aandacht voor gedichten op het Nederlandse deel van YouTube, namen Lars Meijer en Tim Bongaerts zelf het heft in eigen hand; ze creëren met hun video’s meer aandacht voor hedendaagse, Nederlandstalige poëzie. Tijdens ‘T Park Vertelt zullen zij op eigenzinnige wijze een dichter bespreken met wel een erg bijzonder affiniteit met het klimaat en de natuur. Proost!


Wildgewelf is een collectief dat bestaat uit zes jonge makers. Ze hebben elkaar ontmoet tijdens de opleiding Creative Writing van ArtEZ Arnhem, waar ze al snel merkten dat ze als collectief het meeste uit zichzelf konden halen. Hoewel ze een focus op schrijven delen, is er onderling onderscheid in specialisaties zoals bijvoorbeeld fotografie, illustratie of audio- en videokunst. Tijdens ‘T Park Vertelt zullen zij o.a. workshops geven, live optredens doen en jullie verrassen met poëtische cadeautjes. Mis dat niet!


Tim Bongaerts (1998) houdt een rijmwoordenboek bij waar hij uiteindelijk alle woorden uit de Nederlandse taal in op wil nemen. Hij studeerde in 2020 af van de opleiding Creative Writing met de dichtbundel Het staat al aan over geluid, stilte en tinnitus. Hij maakt deel uit van het literaire duo Poëzie & Pils op YouTube waar hij hedendaagse, Nederlandstalige poëzie bespreekt. Hij trad onder andere op in Perdu en was te zien op het Wintertuinfestival.


Lars Meijer (1994) schrijft en leest. Hij rondde Creative Writing aan ArtEZ af met Alleen mijn vrienden zijn bang, een onderzoek naar de taal rondom seksualiteit, geweld en verlangen. Hij publiceerde o.a. gedichten en essays op De Optimist, DIG, See All This en in De Groene Amsterdammer. Op YouTube is hij actief als co-host van het literaire kanaal Poëzie & Pils.