Nico Dijkshoorn, Rinus & The Wizards (NL)

Datum: 27 augustus 2022
Tijd: 19.15u
Locatie: De Luifel
MUZIEK | POËZIE

Nico, Rinus & The Wizards ontmoetten elkaar in de Haagse Blues Sociëteit Engels.

Er ontstond een gelegenheidsformatie bestaande uit o.a. Nico Dijkshoorn en Rinus Gerritsen (bassist,  Golden Earring). Een formatie – gespecialiseerd in blues, funk, rock en improvisatie – die ieder optreden met vuur en passie speelt. Op Het Park Vertelt wordt literair werk van Nico Dijkshoorn afgewisseld met muziek van de band.


© Copyright 2020 Ron van Varik

Nico, Rinus & The Wizards zijn Nico Dijkshoorn (dichter/ muzikant), Rinus Gerittsen (bassist Golden Earring), Nicko Christiansen (Livin’ Blues Xperience), Patrick Lejewaan (Haagse Hammond/Toetsenist) en Rooie Ruud ( Haagse drummer).


Nico Dijkshoorn is columnist, dichter, schrijver en muzikant. Hij is vooral bekend van zijn werk als huisdichter bij De wereld draait door.

Naast zijn televisiewerk is Dijkshoorn columnist. Hij begon eind jaren negentig als schrijver op blogs als FOK! en GeenStijl. Daarna werd hij door De Volkskrant gevraagd om sportcolumns te schrijven. Hiermee werd hij bekend bij het grote publiek. Hij schrijft ook voor televisieprogramma’s, waaronder Draadstaal.

Er zijn drie romans van zijn hand verschenen en van zijn columns zijn diverse bundels samengesteld, onder andere met de teksten die hij voor De Volkskrant, Artis-magazine, Het Nieuwsblad en Voetbal International schreef.

<img class=Zeehelden festival

nicodijkshoorn.com 

thewizards.nl