Podium Poets for the Earth

28aug2021

Tijd: 14:30 - 17:30u

Locatie: Poets for the Earth

PERFORMANCE | PODCAST | POËZIE | SPOKEN WORD

De snel groeiende gemeenschap van klimaatdichters presenteert zich op het speciale Poets for the Earth podium. Wereldwijd verheffen dichters hun stem vóór een klimaatvriendelijker wereld en tegen de destructie van de natuur. In een doorlopende estafette laten zij van zich horen.

Reken op een bont gezelschap van toonaangevende dichters! Ze zijn uitbundig, ingetogen, lyrisch en ziedend en afkomstig uit vier verschillende landen.

Met: Moya de Feyter (Vlaanderen, initiatiefnemer klimaatdichtersbeweging), Debra Watson (UK, Poets for the Planet), Samuel Kramer (Duitsland, Poetry for Future), de Vlaamse dichters Saskia van Leendert, Guus Diepenmaat en Paul Demets en uit Nederland Willemijn Kranendonk, Thomas Möhlman, Willemijn van den Geest en Laurens van  Hoevenaeren.

Moya De Feyter, Debra Watson en Samuel Kramer strijken twee weken voorafgaand aan het festival in Oosterbeek neer voor een schrijversresidentie. Resultaten hoor je op het Poets for the Earth Podium!

Tussen twee estafetteronden door presenteert Pim Cornelussen een live editie van de podcast Redden wat je raakt  waarin een wetenschapper en een dichter in gesprek gaan.

klimaatdichters.org

poetsfortheplanet.org