Wedstrijd 2018

Dichters en beeldend kunstenaars kunnen weer meedoen met de wedstrijd die de Stichting Vrienden van de Poëzie in Gelderland organiseert ter gelegenheid van Het Park Vertelt 2018.

Alle inzendingen, gedichten en foto’s van de kunstwerken, dienen op 27 mei 0.00 uur binnen te zijn. Het jaarlijks poëziefestival wordt in 2018 gehouden op zondag 26 augustus van 13.30 – 17.30 uur in Park Hartenstein te Oosterbeek.

De winnaar van de dichtwedstrijd ontvangt de CITER-poëzieprijs 2018 en een boekenbon van €100,-. Het in te sturen gedicht (maximaal drie per dichter) moet passen bij het thema ‘Het Park Vertelt’.

Beeldend kunstenaars uit de gemeente Renkum en wijde omgeving worden uitgenodigd een foto in te sturen van een kunstwerk dat is geïnspireerd op ‘Het Park Vertelt’ De hoofdprijs bestaat uit een bedrag van € 100,-.

Alle inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury. Tien gedichten en vijf à tien beeldende kunstwerken worden genomineerd; daaruit wordt bij elke wedstrijd één winnaar gekozen.

Tijdens het poëziefestival op 26 augustus dragen de genomineerde dichters hun gedicht voor en op het festivalterrein wordt een expositie ingericht voor de genomineerde kunstwerken. De bekendmaking van de winnaars vindt plaats tijdens het poëziefestival. De tien nominaties van gedichten en kunstwerken worden gepubliceerd in het programmaboekje dat op die dag te koop is voor € 3,00.

Het volledige reglement voor de dichtwedstrijd vindt u hier

Het volledige reglement voor de kunstwedstrijd vindt u hier